MUNTHE ART MONDAY: MICHELLE REBECCA
Instagram: @michelle.rebecca.art_
Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.
Mit navn er Michelle, og jeg er en abstrakt kunstner bosat i England. Mine malerier handler om at zoome væk fra ens nærmeste omgivelser og se landskabet fra et fugleperspektiv. Et forsøg på at skabe et nyt perspektiv. Ved at gøre dette er der abstrakte former, som kommer til syne i landskabet og bliver nærmest cellulære. De detaljer der førhen virkede store, bliver nærmest væk i de endnu større strukturer i omgivelserne.
Vigtigheden i at fokusere ens opmærksomhed er mere nødvendigt end nogensinde pga. klimaforandringerne. Vi lever i en tid, som er præget af en dualisme mellem naturen og samfundet. Det er et koncept som bør blive dekonstrueret eftersom vi er afhængige af naturen for at overleve.
De dynamiske og farverige malerier er baseret på en proces, hvor det handler om at give slip på de forventede resultater i den kreative fase. De forskellige materialer danser på lærredet, og skaber deres egen naturlige fremtoning, som det ville ske i naturen. Når materialerne og malingen sætter sig og tørrer, kan de igen tage form på ny. Derefter arbejder jeg med disse former for at fremhæve dem yderligere.
Dybderne, der er formet i lagene, skaber en sidestilling og en slags forvirring i forsøget på at etablere en distance, men fokus skifter på trods af det tilbage til de mindre detaljer. Det vækker beskuerens nysgerrighed, og får vedkommende til at komme tættere på og undersøge balancens dybder og kontrasten mellem landskaberne.
Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?
Jeg føler, at kvindelige kunstnere bliver taget mindre seriøst, og der er stadig en udbredt tankegang, der går på, at kvindelige kunstnere ikke kan leve af deres arbejde, hvilket er totalt misforstået. Jeg har personligt følt, at der en vis ængstelse omkring prissætningen af værker, og det er det samme indtryk, som jeg har fået fra andre kvindelige kunstnere, når jeg har snakket med dem. Til sammenligning er de mandlige kunstnere, som jeg kender, meget mere selvsikre omkring prissætningen af deres værker. Men jeg føler, at det langsomt er ved at ændre sig, og at kvinder er begyndt at få mere anerkendelse i kunstverdenen. Når alt kommer til alt, så handler det om at lave det man elsker.
Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?
Der er så mange utroligt inspirerende kvindelige kunstnere, og det er helt svært at vælge. Jeg er virkelig inspireret af kunstnere såsom Yayoi Kusama, Frida Kahlo, Marilyn Minter, Mickalene Thomas og Barbara Hepworth, da de alle er virkelig stærke kvinder. De har alle vendt udfordringer til noget brugbart og skabt stærke kunstværker, der har rykket samfundets grænser og startet vigtige samtaler.
For nyligt, har jeg været inspireret af kunstnere såsom Sophie Tea, Kim Rose og CJ Hendry, blot for at nævne nogle få, som har ændret kunstverdenen med deres brug af sociale medier. De har fodret deres egen succes ved at gøre brug af mere utraditionelle metoder. De har opnået stor succes utroligt hurtigt, fordi de har haft mulighed for at skabe en personlig forbindelse til deres samlere.
Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?
Jeg synes, at det mest udfordrende har været brugen af sociale medier, fordi folk gerne vil sætte ansigt på kunstneren, og det kan resultere i en masse uønskede beskeder fra mænd, som intet har med kunst at gøre. Jeg forestiller mig, at mandlige kunstnere ikke oplever det samme problem. Så, som kvindelig kunstner synes jeg, at det kan være svært at lade kunst være kunst.
Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?
Jeg ønsker, at beskuerne skal opleve en øjeblikkelig følelse af glæde ved synet af de stærke farver. Når folk ser mine værker, bliver de ofte mindet om skønne oplevelser og steder, som de har været. Disse små momenter skaber en særlig påskønnelse af verden omkring os.
Michelle har vores AKETTA blazer-jakke, AKEL bukser og ANCASTER strik-vest på.